Så kan du skaffa kreditkort i Örebro

Det är en bra idé att skaffa ett kreditkort, men bara om du använder det på rätt sätt. I den här artikeln berättar vi steg för steg, hur du bär dig åt för att skaffa ett bra kreditkort i Örebro.

 

Hur kan man skaffa ett kreditkort i Örebro?

Du kan skaffa ett kreditkort genom att exempelvis besöka SEB:s bankkontor i Örebro, men det rekommenderar vi inte. Det bästa är att jämföra kreditkort online, så att du snabbt får reda på vilket kreditkort som passar bäst för dig. Det är alltid gratis att jämföra kreditkort på nätet.

På en jämförelseportal för kreditkort kan du väga kort med kredit mot varandra. Du kan bland annat få reda på vilken ränta som gäller, vilka försäkringar som inkluderas och om du får ta del av något bonusprogram eller inte. Att inga jämföra kreditkort online är bara dumdristigt.

 

5 steg för att jämföra kreditkort i Örebro

  1. Ta dig till en jämförelseplattform för kreditkort. Där kan du jämföra alla kreditkort i Sverige med hjälp av smidiga jämförelsetabeller.
  2. Se till att du uppfyller de inkomstkrav som gäller. 
  3. Tryck på ansök nu-knappen. Du slussas då vidare till utfärdarens webbsida, där du godkänner din ansökan med hjälp av Bank-ID.
  4. Du får ett svar från utfärdaren. Det är antingen ett ja eller ett nej som gäller. Om det blev ett nej kan du välja att komplettera din ansökan för att försöka bli godkänd i efterhand.
  5. Kortet skickas hem till dig och kommer i regel inom en vecka. Information om den PIN-kod som gäller skickas alltid via ett separat, och kommer till dig via ett rekommenderat brev.

 

Det finns 5 typer av kreditkort för Örebroare

 

1. Bonuskort

Ger dig bonuspoäng eller pengar tillbaka (cashback) på samtliga köp. Den exakta procentsats som gäller för bonusprogrammet beror i regel på vilket kort du väljer samt val av inköpsställe. Om du planerar att spendera mycket pengar med kortet är ett bonuskort en god idé.

 

2. Resekort

Resekort ger dig ofta särskilt generösa reseförmåner. Utöver det inkluderas i regel ett bonussystem där du samlar poäng som du kan växla in mot exempelvis flygbiljetter eller hotellövernattningar. Norwegian Kreditkort är ett typiskt resekort, med starka reseförmåner.

 

3. Bränslekort

Kreditkort för bränsle ger dig många förmåner, varav den främsta är ett du får bränslerabatt på utvalda bensinstationer. Så om du ofta reser till och från Örebro kan du spara mycket pengar om du tecknar dig för ett bränslekort.

 

4. Matkort

Matkort utfärdas i regel av en livsmedelskedja, likt ICA eller COOP. Du får en fast rabatt på dina inköp, men du ska tänka på att teckna dig för ett matkort hos den kedja du handlar hos mest frekvent. Detta då den rabatt du får är kraftigt sammankopplad med hur mycket du handlar.

 

5. Shoppingkort

Med ett shoppingkort får du ta del av rabatter och erbjudanden från ett flertal svenska nätbutiker. Utöver det är de delbetalningsalternativ som erbjuds med shoppingkort särskilt förmånliga. Shoppingkort passar bäst för alla som gillar att handla på nätet.

 

Exempel på kreditkortsanvändning i Örebro

Om du frekvent handlar på ICA Maxi i Örebro och ofta tankar på Statoil i Örebro, är ett matkort signerat ICA eller ett bränslekort signerat Statoil en bra idé. Du kan även välja att skaffa ett av varje.

Då samtliga bränslekort som nischats mot svenskar är avgiftsfria är det riskfritt att komplettera sitt matkort med ett kreditkort för bränsle.