Grythyttans Historia

Om oss

Jag, Sam Palme, har bott i eller i närheten av Grythyttan i hela mitt liv, och kommer förmodligen att bo här under ett flertal år framöver. Trots att befolkningstätheten är betydligt lägre i jämförelse med större städer finns det mycket att gilla i Grythyttan, och många av dessa sevärdheter och attraktioner har jag, och kommer jag presentera via denna blogg.

Grythyttan är en fantastisk ort

Grythyttan är en liten stad med ett stort utbud. Här kan man shoppa, gå på restaurang, fika och bo på hotell, precis som i många större och medelstora städer. Utöver detta erbjuder Grythyttan mycket som många andra städer saknar, likt en otroligt vacker natur samt goda möjligheter till både fiske och jakt.

I Grythyttan slipper man även den trängsel som gör sig gällande i princip alla svenska medelstora till stora städer. Vi har förvisso inte 25 matbutiker, men de livsmedelsbutiker som återfinns på orten har allt man kan önska sig i vilket fall.

Denna webbsida har följande tre mål:

Fler personer ska förstå att det är spännande att bo i en småstad: Ett flertal fördomar finns gällande personer som bor i mindre orter, och dessa ämnar jag slå hål på med faktarika och träffsäkra artiklar som bland annat belyser vad man kan göra i Grythyttan.

Fler turister ska hitta till Grythyttan: Alla vill inte bo i en mindre ort men alla bör besöka en småort, i synnerhet Grythyttan, både för att få både ro samt omväxling. Grythyttan är mer än en genomfartsort till Sälen, och det förtydligar jag på denna webbsida genom att bidra med konkreta aktivitetsförslag.

Fler personer ska förstå att Grythyttan är en modern ort: I orten återfinns ett litet universitet för elever som studerar måltidsvetenskap, och utöver det har nästan 100 % av samtliga boende tillgång till supersnabbt fiberbredband.

Tack vare de ovanstående tre delmålen uppnås huvudmålet; att fler svenskar ska få träffsäker information gällande Grythyttan och dess närområde.